سیم آرماتوربندی چیست
سیم آرماتوربندی چیست: سیم یا مفتول آرماتوربندی از مفتول سیاه پخته نرم است که برای اتصال و ثابت نگه داشتن میلگردهای افقی و عمودی نسبت به هم در ساخت وساز مورد استفاده قرار می گیرد. سیم آرماتوربندی از فولاد تولید میشود و یکی از مصالح اصلی در پیریزی و ساخت ساختمان است که کمک میکند تا در پروژه های ساختمانی بتن را به شکلهای مختلفی درآورند.
سیم آرماتوربندی بر اساس ضخامت و نوع آلیاژ، به دو صورت شاخه و کلاف تولید و به فروش می رسند. کاربرد سیم آرماتور در صنایع ساختمان سازی، سد سازی، پل سازی، مصارف صنعتی و… است. این محصول بخش زیادی از نیروی کششی واردشده بر بتن را جذب میکند و با این کار استحکام و تحمل بتن را افزایش میدهد. البته باید بدانید که سیم های آرماتوربندی کاربردهای دیگه ای علاوه بر صنعت ساخت و ساز دارد؛ در مواردی همچون ساخت انواع قفسه، الکترود، قالب سازی و پانل نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
کاربردهای سیم آرماتوربندی
- در ساختمان سازی برای متصل کردن میلگردها به هم
- پل سازی و سد سازی
- مصارف صنعتی
- مجسمه سازی
- صنعت بستهبندی، قالببندی و…
استانداردهای سیم آرماتوربندی
- 5/1 میلیمتر : پرکاربردترین سیم آرماتور می باشد که عمدتاً برای بستن میلگردهای آرماتوربندی استفاده می شود.
- 5/2 میلیمتر : برای بستن قالب های فلزی استفاده می شود و به سیم مفتول نیز مشهور است.
- 3 و 4 : مورد استفاده در نجاری، صنایع چوبی و بسته بندی محصولات کشاورزی می باشد که به سیم نجاری نیز معروف است.
قیمت سیم آرماتوربندی
قیمت روز سیم آرماتور بستگی به ضخامت و نوع آن دارد چونکه ضخامتهای متفاوت مفتول سیاه برای کاربردهای خاصی تولید میشوند و هر یک با نام متناسب با کاربرد خود متداول شدهاند. برای مثال؛ سیم نجاری یا سیم قالب بندی از نمونههای آن میباشد. سیم آرماتوربندی به دو صورت فابریک و غیرفابریک تولید میشوند. سیم آرماتوربندی فابریک از کشیدن و نازک کردن میلگرد سایز 6.5 به دست میآید. این در حالی است که نوع غیر فابریک، از تسمههای فلزی تولید میشود که قیمت پایینتری از سیم فابریک دارند.
نکات مهم در خرید سیم آرماتور
- مقدار انعطاف پذیری: سیم آرماتوربندی باید در عین حال که مستحکم باشد، انعطاف پذیری خوبی نیز داشته باشد. معمولاً مفتول غیرفابریک از ضایعات آهنی تولید میشود و انعطاف پذیری کمی دارد. به همین دلیل، محصول اغلب حالتی شکننده به خود میگیرد.
- وزن کلاف مفتول: اغلب در بازار میتوان مفتول با وزن کمتر را محبوبتر دانست. مقدار وزن مناسب کلاف مفتول ۱.۵ میلیمتری، تقریبا ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم است. همچنین کلاف ۲.۵ میلیمتری تقریبا ۳۰ کیلوگرم وزن دارد. پس مهم است به محدوده وزنی کلاف توجه کنید.
- ظاهر سیم مفتول: ظاهر سیم آرماتوربندی میتواند نشان دهنده کیفیت محصول باشد. سیمهایی که دارای رنگ یکدست و بدون خوردگی هستند، کیفیت بالاتری دارند. همچنین سطح سیم باید صاف، شفاف و صیقلی باشد.
نحوه تولید سیم آرماتوربندی
مفتول سیاه از فولاد تولید میشود که دارای آلیاژهای مختلفی مانند نیکل، کروم، منگنز و سایر موارد است. اگر بخواهیم از نظر تکنیک ساخت به موضوع نگاه کنیم، سیم آرماتور از طریق دو شیوه تولید از جمله «فابریک» و «تسمهای» تولید میشود. در روش فابریک از دستگاهی مخصوص برای کشش مفتول با اندازه ۶.۵ میلیمتر استفاده میشود. سپس طی چندین مرحله کشش، سیم به قطر دلخواه در میآید.
در ساخت سیم آرماتوربندی به روش تسمهای از بازیافت ضایعات ورقهای آهنی و فلزی استفاده میشود. در روش تسمهای از فرآیندهای نورد و کشش بهره برده میشود. اگر در تولید سیم آرماتور از فولاد گالوانیزه استفاده شود، محصول در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بالایی خواهد داشت. این نوع مفتول تحت فرآیندهای گالوانیزه گرم و سرد تولید میشود. همچنین توجه به این نکته مهم است که مفتول آرماتوربندی که با روش فابریک ساخته میشود، کیفیت بالاتر و قیمت بیشتری نسبت به روش تسمهای دارد.
برای استعلام قیمت سیم آرماتور به سایت آهن آلات آراکو سر بزنید یا با شماره 09199191905 تماس بگیرید.